أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم |
المواضيع الأكثر نشاطاً
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم |
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 357 عُضو.آخر عُضو مُسجل هو مروان فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 6052 مساهمة في هذا المنتدى في 1458 موضوع
احلى الاكلات المصرية
+2
المهندس وليد
عاشقة الجنان
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
احلى الاكلات المصرية
دجاج بالكارى وصوص البشاميل)
المقادير:
3 صدور دجاج مخليه من العظم
1/2 ملعقه شاى ملح
2.5 ملعقه شاى كارى
2.5 ملعقه شاى قرفه ناعمه جدا
2 ملعقه طعام طحين أبيض
كوب ماء فاتر
ملعقتين زيت أو سمن حسب الرغبه
بصله صغيره مقطعه الى مكعبات
الطريقة:
- أحضرى وعاء عميق وضعى فيه الزيت (او السمن) ثم أضيفى اليه البصل المقطع الى مكعبات واتركيه قليلا دون أن يتغير لونه
- اضيفى الطحين ثم الماء وقلبى الى ان يغلظ قليلا
- قطعى صدور الدجاج الى مكعبات صغيره و أضيفيها الى الخليط السابق مع التقليب المستمر ثم اضيفى باقى المقادير و قلبى مع مراعاه عدم جعل الخليط غليظ و بالعافيه.
(صينية الدجاج بالخضروات)
المقادير:
- دجاجة أو دجاجتين حسب العدد
- خضروات مشكلة :
بطاطا
كرفس
بازلاء
جزر
فلفل حلو (رومي)
كوسه
زهره
بصل
ثوم
خل
بهارات مشكلة (فلفل أسود،هيل حب، .... الخ)
ملح حسب الرغبة
ملعقتين زيت زيتون
الطريقة:
- يغسل الدجاج ويقطع كل دجاجة 4 قطع
-يضاف إلى الدجاج الخل والملح والبهارات حسب الرغبة وزيت الزيتون
- تقطع جميع الخضروات السابقة بشكل متوسط الحجم مع الاكثار من البصل والثوم لأنه يعطي طعم لذيذ وتوضع في طبق منفصل .
- تغسل الخضروات ويضاف إليها الملح والفلفل الأسود
- يوضع الدجاج مع الخضروات السابقة داخل أكياس الشوي بحيث يغطى جميع أجزاء الدجاج بالخضار ، كل قطعتين أو ثلاثة مع بعض حسب حجم أكياس الشوي
- يوضع الدجاج في فرن مسخن مسبقا على درجة 200 لمدة ساعتين إلى أن ينضج الدجاج.
-تفرغ محتويات أكياس الشوي في صينية ويحمر الوجه من الأعلى.
-تقدم مع الأرز
وصحتين وعافية .
(كفتة اللحم بالخضار)
المقادير:
كيلو لحم مفروم
3 حبات بصل
2 حبة بطاطا متوسطه
1 حبة طماطم صغيره
1 حبة فلفل اخضر
حزمة كزبره
3 اكواب دقيق
بهار , فلفل اسو د , ليمون اسود , بهارت مشكله , ملح
زيت للقلي
الطريقة:
- قطعي البصل و الطماطم و البطاطا و الفلفل إلى مكعبات صغيره جداً , افرمي حزمة الكزبره ناعماً .
- اخلطي الخضار و اللحم و الطحين و البهارات مع بعضها البعض , دعيها قليلاً في الثلاجة , ثم كوريها و اقليها بالزيت حتى تنضج .
- ضعيها في طبق التقديم , و قدميها مع الصلصة .
(الحواوشى المصرى)
المقادير:
- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز حووشى (خبز غير كامل النضج )
الطريقة:
- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
- ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر ويفرد بة
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين والف صحتين.
(كبدة اسكندرانى)
المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.
المقادير:
3 صدور دجاج مخليه من العظم
1/2 ملعقه شاى ملح
2.5 ملعقه شاى كارى
2.5 ملعقه شاى قرفه ناعمه جدا
2 ملعقه طعام طحين أبيض
كوب ماء فاتر
ملعقتين زيت أو سمن حسب الرغبه
بصله صغيره مقطعه الى مكعبات
الطريقة:
- أحضرى وعاء عميق وضعى فيه الزيت (او السمن) ثم أضيفى اليه البصل المقطع الى مكعبات واتركيه قليلا دون أن يتغير لونه
- اضيفى الطحين ثم الماء وقلبى الى ان يغلظ قليلا
- قطعى صدور الدجاج الى مكعبات صغيره و أضيفيها الى الخليط السابق مع التقليب المستمر ثم اضيفى باقى المقادير و قلبى مع مراعاه عدم جعل الخليط غليظ و بالعافيه.
(صينية الدجاج بالخضروات)
المقادير:
- دجاجة أو دجاجتين حسب العدد
- خضروات مشكلة :
بطاطا
كرفس
بازلاء
جزر
فلفل حلو (رومي)
كوسه
زهره
بصل
ثوم
خل
بهارات مشكلة (فلفل أسود،هيل حب، .... الخ)
ملح حسب الرغبة
ملعقتين زيت زيتون
الطريقة:
- يغسل الدجاج ويقطع كل دجاجة 4 قطع
-يضاف إلى الدجاج الخل والملح والبهارات حسب الرغبة وزيت الزيتون
- تقطع جميع الخضروات السابقة بشكل متوسط الحجم مع الاكثار من البصل والثوم لأنه يعطي طعم لذيذ وتوضع في طبق منفصل .
- تغسل الخضروات ويضاف إليها الملح والفلفل الأسود
- يوضع الدجاج مع الخضروات السابقة داخل أكياس الشوي بحيث يغطى جميع أجزاء الدجاج بالخضار ، كل قطعتين أو ثلاثة مع بعض حسب حجم أكياس الشوي
- يوضع الدجاج في فرن مسخن مسبقا على درجة 200 لمدة ساعتين إلى أن ينضج الدجاج.
-تفرغ محتويات أكياس الشوي في صينية ويحمر الوجه من الأعلى.
-تقدم مع الأرز
وصحتين وعافية .
(كفتة اللحم بالخضار)
المقادير:
كيلو لحم مفروم
3 حبات بصل
2 حبة بطاطا متوسطه
1 حبة طماطم صغيره
1 حبة فلفل اخضر
حزمة كزبره
3 اكواب دقيق
بهار , فلفل اسو د , ليمون اسود , بهارت مشكله , ملح
زيت للقلي
الطريقة:
- قطعي البصل و الطماطم و البطاطا و الفلفل إلى مكعبات صغيره جداً , افرمي حزمة الكزبره ناعماً .
- اخلطي الخضار و اللحم و الطحين و البهارات مع بعضها البعض , دعيها قليلاً في الثلاجة , ثم كوريها و اقليها بالزيت حتى تنضج .
- ضعيها في طبق التقديم , و قدميها مع الصلصة .
(الحواوشى المصرى)
المقادير:
- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز حووشى (خبز غير كامل النضج )
الطريقة:
- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
- ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر ويفرد بة
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين والف صحتين.
(كبدة اسكندرانى)
المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.
عاشقة الجنان- مشرفة ركن المراة
- علم بلدى :
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)
رد أكلات مصريه
[b]بصراحه اكلات جميله وشهيه
لكن
مين ال هيعمل
دلوقتى الوحده ماينفعش ناخد رأيها فى الاكل
البنات دلوقتى دلوقتى مش فالحه غير فى فن الميك اب
وماشبه ذلك نسأل الله العفو والعافيه
أرجو توفير من يطبخ مع الطبخه
يا جماعه اوعى حد من البنات يزعل
طيب ايه رأيكم نشوف أمثله
تعالوا معايا
إنزلوا تحت شويه
تحت كمان
إنزلوا كمان
معلش هرخم شويه انزلوا كمان شويه
بصراحه خايف عليكم من الصدمه
خلاص أمرى لله إتفضلوا
طيب خليك فاكر انك اصريت
إنت حر اتفضل
دى ياجماعة كانت هتبقى دجاج بالفرن
أما دى بيتــــزا بالجبن الابيض او الاسود مش هتفرق كتير ياجماعه (جبنه 2011)0
أما ده فصعبان عليا كان نفسه يبقى برجر
ياجماعه ماتفهمونيش غلط ده بقى توست بس بالشيكولاته .. تقريبا؟؟
والمفاجأه الكبرى فطير محروق آسف قصدى متحمص معلش ياجماعه خطأ لغوى
هههههههههههههههههههههههههههههههه
تقبلوا مرورى
وجزاكم الله خيراً
صحيح ماتنسوش تعزموا اعضاء المنتدى بس انا لا اعزرونى مش قادر
المهندس وليد- المراقب العام ونائب المدير العام
- علم بلدى :
عدد المساهمات : 23
نقاط : 36
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 01/11/2010
الموقع : www.walid.gid3an.com
رد: احلى الاكلات المصرية
يا جماعة مش كل البنات زى بعض انا مش بدافع بس مش من غلطة ليه من بصش على تلايجابيات لماذا ننظر على السلبيات فقط
عاشقة الجنان- مشرفة ركن المراة
- علم بلدى :
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)
رد: احلى الاكلات المصرية
لو الاكل هيكون بالطريقه دي ان هلحق نفسي واتعلم فن الطبخ واعيش اعزب احسن اموت ناقص عمر
moon- عدواوى بيشارك
- عدد المساهمات : 17
نقاط : 17
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 25/12/2010
رد: احلى الاكلات المصرية
ههههههههههههههههههههه
ربنا يبارك فيك اخى وليد انته واخى عبد الرحمن واخى عبده
وانا مع راي الاخت عاشقه لان مش كل البنات زى بعضها فى ده وفى ده
وبعدين احنا ليه نخليها تعمل اكلات صعبه
ماله الفول والطعميه
واخير انا اقول ان هذه البنت الغير شاطره فى اعمال المطبخ والاكلات
لم ولن تكون من قريتنا وبمعنى اعم لن تكون من اى منطقه ريفيه
ربنا يبارك فيك اخى وليد انته واخى عبد الرحمن واخى عبده
وانا مع راي الاخت عاشقه لان مش كل البنات زى بعضها فى ده وفى ده
وبعدين احنا ليه نخليها تعمل اكلات صعبه
ماله الفول والطعميه
واخير انا اقول ان هذه البنت الغير شاطره فى اعمال المطبخ والاكلات
لم ولن تكون من قريتنا وبمعنى اعم لن تكون من اى منطقه ريفيه
عاشق الحور- المشرف العام
- علم بلدى :
عدد المساهمات : 534
نقاط : 817
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 10/10/2010
العمر : 36
الموقع : تفوقى طاعة لربى
رد: احلى الاكلات المصرية
بجد اكلات تجنن تسلم ايديكى يا قمر بس انا نفسى ادوقها من ايديكى
الاميرة- عدواوى بيشارك
- عدد المساهمات : 19
نقاط : 19
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 12/08/2011
الموقع : العدوة
رد: احلى الاكلات المصرية
ماشى وانا مستعدة
عاشقة الجنان- مشرفة ركن المراة
- علم بلدى :
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)
رد: احلى الاكلات المصرية
خلاص حضرى الاكل وقوليلى اوعى تنسى
انا بتكلم بجد
انا بتكلم بجد
الاميرة- عدواوى بيشارك
- عدد المساهمات : 19
نقاط : 19
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 12/08/2011
الموقع : العدوة
رد: احلى الاكلات المصرية
وانا والله عند كلمتى بس اعرف انتى مين الاول ,يلا ابعتيلى على الرسايل
عاشقة الجنان- مشرفة ركن المراة
- علم بلدى :
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)
مواضيع مماثلة
» صور من حياة الفتاة المصرية
» حس الفكاهة فى الثورة المصرية
» احلى اكلات الشتاء
» ارتباك بالفضائيات المصرية بعد إغلاق القنوات الإسلامية
» نشيد ( دنيا البشر ) احمد بو خاطر باللهجة المصرية
» حس الفكاهة فى الثورة المصرية
» احلى اكلات الشتاء
» ارتباك بالفضائيات المصرية بعد إغلاق القنوات الإسلامية
» نشيد ( دنيا البشر ) احمد بو خاطر باللهجة المصرية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يناير 29, 2012 12:51 am من طرف عصام الشاعر
» ويموت فينا الانسان
السبت يناير 28, 2012 5:44 pm من طرف المهاجر
» ترتيب فرق الدورى الممتاز2011/2012
الجمعة يناير 27, 2012 5:52 pm من طرف عاشق الحور
» مواعيد لقاءات دوري ابطال اوربا دور ال16
الجمعة يناير 27, 2012 5:38 pm من طرف عاشق الحور
» الفرق بين الإسرائيلي و اليهودي و العبري و الصهيوني
الجمعة يناير 27, 2012 4:41 pm من طرف عاشق الحور
» العريان والجزار في الجيزة: نثق في اختيارات الشعب
الجمعة يناير 27, 2012 4:26 pm من طرف عاشق الحور
» نتيجة انتخابات مجلس الشعب للدائرة الثانية ( مركز الفيوم وطامية )
الجمعة يناير 27, 2012 4:10 pm من طرف عاشق الحور
» الحاج سيد جبر تلقى شكاوى المواطنين بالعدوة
الجمعة يناير 27, 2012 12:38 am من طرف عاشق الحور
» صور الاصدقاء في مسجد بلال
الخميس يناير 26, 2012 7:45 pm من طرف مستر عماد حسين قطب