((منارة بلدنا ونافذة اسلامنا))
نسعد بك دائما ونتمنى منك المشاركة والتفاعل

لو سجلت قبل كده والرسالة ما وصلتش هتلاقيها على spam مشin box فى الرسائل الخاصة بإيميلك
احلى الاكلات المصرية 422666914


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

((منارة بلدنا ونافذة اسلامنا))
نسعد بك دائما ونتمنى منك المشاركة والتفاعل

لو سجلت قبل كده والرسالة ما وصلتش هتلاقيها على spam مشin box فى الرسائل الخاصة بإيميلك
احلى الاكلات المصرية 422666914
((منارة بلدنا ونافذة اسلامنا))
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم

المواضيع الأخيرة
» كلمة الدكتور اكرم الشاعر فى مجلس الشعب
احلى الاكلات المصرية Emptyالأحد يناير 29, 2012 12:51 am من طرف عصام الشاعر

» ويموت فينا الانسان
احلى الاكلات المصرية Emptyالسبت يناير 28, 2012 5:44 pm من طرف المهاجر

» ترتيب فرق الدورى الممتاز2011/2012
احلى الاكلات المصرية Emptyالجمعة يناير 27, 2012 5:52 pm من طرف عاشق الحور

» مواعيد لقاءات دوري ابطال اوربا دور ال16
احلى الاكلات المصرية Emptyالجمعة يناير 27, 2012 5:38 pm من طرف عاشق الحور

» الفرق بين الإسرائيلي و اليهودي و العبري و الصهيوني
احلى الاكلات المصرية Emptyالجمعة يناير 27, 2012 4:41 pm من طرف عاشق الحور

» العريان والجزار في الجيزة: نثق في اختيارات الشعب
احلى الاكلات المصرية Emptyالجمعة يناير 27, 2012 4:26 pm من طرف عاشق الحور

» نتيجة انتخابات مجلس الشعب للدائرة الثانية ( مركز الفيوم وطامية )
احلى الاكلات المصرية Emptyالجمعة يناير 27, 2012 4:10 pm من طرف عاشق الحور

» الحاج سيد جبر تلقى شكاوى المواطنين بالعدوة
احلى الاكلات المصرية Emptyالجمعة يناير 27, 2012 12:38 am من طرف عاشق الحور

» صور الاصدقاء في مسجد بلال
احلى الاكلات المصرية Emptyالخميس يناير 26, 2012 7:45 pm من طرف مستر عماد حسين قطب

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم

احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 357 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو مروان فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 6052 مساهمة في هذا المنتدى في 1458 موضوع

احلى الاكلات المصرية

+2
المهندس وليد
عاشقة الجنان
6 مشترك

اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف عاشقة الجنان السبت فبراير 26, 2011 2:56 pm

دجاج بالكارى وصوص البشاميل)

المقادير:

3 صدور دجاج مخليه من العظم
1/2 ملعقه شاى ملح
2.5 ملعقه شاى كارى
2.5 ملعقه شاى قرفه ناعمه جدا
2 ملعقه طعام طحين أبيض
كوب ماء فاتر
ملعقتين زيت أو سمن حسب الرغبه
بصله صغيره مقطعه الى مكعبات


الطريقة:

- أحضرى وعاء عميق وضعى فيه الزيت (او السمن) ثم أضيفى اليه البصل المقطع الى مكعبات واتركيه قليلا دون أن يتغير لونه
- اضيفى الطحين ثم الماء وقلبى الى ان يغلظ قليلا
- قطعى صدور الدجاج الى مكعبات صغيره و أضيفيها الى الخليط السابق مع التقليب المستمر ثم اضيفى باقى المقادير و قلبى مع مراعاه عدم جعل الخليط غليظ و بالعافيه.



(صينية الدجاج بالخضروات)

المقادير:


- دجاجة أو دجاجتين حسب العدد

- خضروات مشكلة :
بطاطا
كرفس
بازلاء
جزر
فلفل حلو (رومي)
كوسه
زهره
بصل
ثوم
خل
بهارات مشكلة (فلفل أسود،هيل حب، .... الخ)
ملح حسب الرغبة
ملعقتين زيت زيتون


الطريقة:


- يغسل الدجاج ويقطع كل دجاجة 4 قطع
-يضاف إلى الدجاج الخل والملح والبهارات حسب الرغبة وزيت الزيتون
- تقطع جميع الخضروات السابقة بشكل متوسط الحجم مع الاكثار من البصل والثوم لأنه يعطي طعم لذيذ وتوضع في طبق منفصل .
- تغسل الخضروات ويضاف إليها الملح والفلفل الأسود
- يوضع الدجاج مع الخضروات السابقة داخل أكياس الشوي بحيث يغطى جميع أجزاء الدجاج بالخضار ، كل قطعتين أو ثلاثة مع بعض حسب حجم أكياس الشوي
- يوضع الدجاج في فرن مسخن مسبقا على درجة 200 لمدة ساعتين إلى أن ينضج الدجاج.
-تفرغ محتويات أكياس الشوي في صينية ويحمر الوجه من الأعلى.
-تقدم مع الأرز
وصحتين وعافية .



(كفتة اللحم بالخضار)

المقادير:

كيلو لحم مفروم
3 حبات بصل
2 حبة بطاطا متوسطه
1 حبة طماطم صغيره
1 حبة فلفل اخضر
حزمة كزبره
3 اكواب دقيق
بهار , فلفل اسو د , ليمون اسود , بهارت مشكله , ملح
زيت للقلي


الطريقة:

- قطعي البصل و الطماطم و البطاطا و الفلفل إلى مكعبات صغيره جداً , افرمي حزمة الكزبره ناعماً .
- اخلطي الخضار و اللحم و الطحين و البهارات مع بعضها البعض , دعيها قليلاً في الثلاجة , ثم كوريها و اقليها بالزيت حتى تنضج .
- ضعيها في طبق التقديم , و قدميها مع الصلصة .



(الحواوشى المصرى)


المقادير:


- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز حووشى (خبز غير كامل النضج )



الطريقة:


- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
- ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر ويفرد بة
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين والف صحتين.



(كبدة اسكندرانى)

المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة


الطريقة:

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.

عاشقة الجنان
عاشقة الجنان
مشرفة ركن المراة
مشرفة ركن المراة

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد أكلات مصريه

مُساهمة من طرف المهندس وليد الإثنين فبراير 28, 2011 2:04 am



[b]بصراحه اكلات جميله وشهيه

لكن
مين ال هيعمل

دلوقتى الوحده ماينفعش ناخد رأيها فى الاكل
البنات دلوقتى دلوقتى مش فالحه غير فى فن الميك اب
وماشبه ذلك نسأل الله العفو والعافيه

أرجو توفير من يطبخ مع الطبخه

يا جماعه اوعى حد من البنات يزعل
طيب ايه رأيكم نشوف أمثله
تعالوا معايا


إنزلوا تحت شويه











تحت كمان










إنزلوا كمان













معلش هرخم شويه انزلوا كمان شويه



















بصراحه خايف عليكم من الصدمه

















خلاص أمرى لله إتفضلوا
















طيب خليك فاكر انك اصريت


إنت حر اتفضل




دى ياجماعة كانت هتبقى دجاج بالفرن





احلى الاكلات المصرية SF353797




أما دى بيتــــزا بالجبن الابيض او الاسود مش هتفرق كتير ياجماعه (جبنه 2011)0



احلى الاكلات المصرية YLn54268



أما ده فصعبان عليا كان نفسه يبقى برجر


احلى الاكلات المصرية EPh54459



ياجماعه ماتفهمونيش غلط ده بقى توست بس بالشيكولاته .. تقريبا؟؟


احلى الاكلات المصرية QgJ54677





والمفاجأه الكبرى فطير محروق آسف قصدى متحمص معلش ياجماعه خطأ لغوى


احلى الاكلات المصرية Ogo54806





هههههههههههههههههههههههههههههههه

تقبلوا مرورى
وجزاكم الله خيراً


صحيح ماتنسوش تعزموا اعضاء المنتدى بس انا لا اعزرونى مش قادر

king king king king king
lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
[/b]
المهندس وليد
المهندس وليد
المراقب العام ونائب المدير العام
المراقب العام ونائب المدير العام

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 23
نقاط : 36
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 01/11/2010
الموقع : www.walid.gid3an.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف عبده الفيومى الإثنين فبراير 28, 2011 2:17 am

ايه طيب ليه مكتبتش طريقة الأكلات دى
عبده الفيومى
عبده الفيومى
المدير العام
المدير العام

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 714
نقاط : 1153
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 12/09/2010
العمر : 33

https://3edwa.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف عاشقة الجنان الإثنين فبراير 28, 2011 10:01 pm

يا جماعة مش كل البنات زى بعض انا مش بدافع بس مش من غلطة ليه من بصش على تلايجابيات لماذا ننظر على السلبيات فقط
عاشقة الجنان
عاشقة الجنان
مشرفة ركن المراة
مشرفة ركن المراة

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف moon الثلاثاء مارس 01, 2011 2:55 am

لو الاكل هيكون بالطريقه دي ان هلحق نفسي واتعلم فن الطبخ واعيش اعزب احسن اموت ناقص عمر

moon
عدواوى بيشارك
عدواوى بيشارك

عدد المساهمات : 17
نقاط : 17
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 25/12/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف عاشق الحور الثلاثاء مارس 01, 2011 5:14 pm

ههههههههههههههههههههه
ربنا يبارك فيك اخى وليد انته واخى عبد الرحمن واخى عبده
وانا مع راي الاخت عاشقه لان مش كل البنات زى بعضها فى ده وفى ده
وبعدين احنا ليه نخليها تعمل اكلات صعبه
ماله الفول والطعميه
واخير انا اقول ان هذه البنت الغير شاطره فى اعمال المطبخ والاكلات
لم ولن تكون من قريتنا وبمعنى اعم لن تكون من اى منطقه ريفيه
عاشق الحور
عاشق الحور
المشرف العام
المشرف العام

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 534
نقاط : 817
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 10/10/2010
العمر : 36
الموقع : تفوقى طاعة لربى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف الاميرة الجمعة أغسطس 19, 2011 11:10 pm

بجد اكلات تجنن تسلم ايديكى يا قمر بس انا نفسى ادوقها من ايديكى
الاميرة
الاميرة
عدواوى بيشارك
عدواوى بيشارك

عدد المساهمات : 19
نقاط : 19
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 12/08/2011
الموقع : العدوة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف عاشقة الجنان الأحد أغسطس 21, 2011 2:03 am

ماشى وانا مستعدة
عاشقة الجنان
عاشقة الجنان
مشرفة ركن المراة
مشرفة ركن المراة

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف الاميرة الأربعاء أغسطس 24, 2011 8:02 pm

خلاص حضرى الاكل وقوليلى اوعى تنسى
انا بتكلم بجد
الاميرة
الاميرة
عدواوى بيشارك
عدواوى بيشارك

عدد المساهمات : 19
نقاط : 19
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 12/08/2011
الموقع : العدوة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

احلى الاكلات المصرية Empty رد: احلى الاكلات المصرية

مُساهمة من طرف عاشقة الجنان الخميس أغسطس 25, 2011 4:51 pm

وانا والله عند كلمتى بس اعرف انتى مين الاول ,يلا ابعتيلى على الرسايل
عاشقة الجنان
عاشقة الجنان
مشرفة ركن المراة
مشرفة ركن المراة

علم بلدى : مصر
عدد المساهمات : 688
نقاط : 947
تقدير هذا العضو : 0
تاريخ التسجيل : 17/12/2010
العمر : 33
الموقع : الفردوس الاعلى(باذن الله)

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى